Uitgeverij neemt Kinderboekwinkel over

Uitgeverij neemt Kinderboekwinkel over


Het assortiment van ruim 7.000 titels bestaat uit peuter- en kleuterboeken, prentenboeken in alle soorten en maten, leren-lezen boeken, een non-fictie afdelingen en romans voor zes tot en met zestien jaar. Zo is er voor ieder kind, van beginnende lezer tot boekenverslinder, altijd een geschikt exemplaar voorhanden.

Voorlopig zal er maar weinig veranderen bij De Kinderboekwinkel. De Kinderboekwinkel zal onafhankelijk van De Wakkere Muis opereren en wordt ondergebracht in een aparte BV. Uiteraard blijft ook de naam ‘De Kinderboekwinkel’ ongewijzigd. Wel krijgen de twee huidige personeelsleden spoedig versterking, wordt er gewerkt aan het lanceren van een webwinkel en gaat De Kinderboekwinkel 2 aan de Nieuwezijds Voorburgwal binnenkort ook op zondagen open.
 
“Na 39 jaar vond Guillaume het mooi geweest, dus zijn wij op zoek gegaan naar opvolging. Iris Mollinger en De Wakkere Muis kennen wij natuurlijk al als uitgever van de Geronimo Stilton boeken. Wij delen met hen de liefde voor kinderboeken en zijn blij met de kennis en energie die zij meebrengen.” zegt ietje Nivard.
“Wij wisten al dat De Kinderboekwinkel een mooi assortiment heeft, ze zijn tenslotte een belangrijke inkoper van onze boeken. Toen ik de oproep van Rietje en Guillaume las, werd ik nieuwsgierig en ben ik gaan praten. Na een paar gesprekken waren we er samen verrassend snel uit. Als uitgeverij is dit voor ons een mooie kans om de boekwinkel van binnenuit te leren kennen en buiten de gebaande paden te treden.” zegt Iris Mollinger, directeur De Wakkere Muis