Nieuwe uitgeverij wil vooral mooie dingen laten ontstaan

Nieuwe uitgeverij wil vooral mooie dingen laten ontstaan


Tekenaars Guido van Driel, Robert Crumb, Graig Thompson, Erik Kriek, Ever Meulen, Joost Swarte, Typex en Henning Wagenbreth gaan zich voor nieuwe titels aan Scratch verbinden. Met andere auteurs is Scratch in gesprek.

De eerste uitgaven van Scratch verschijnen in het najaar van 2014.

Mokken, ondernemer en liefhebber van strips en boeken, meldt dat het uitgeven van kwalitatief hoogwaardige, goed verzorgde boeken het hoofddoel van de uitgeverij is. “Het gaat in de branche te vaak over geld. We moeten terug naar de basis: prachtig werk subliem bezorgen”, aldus Mokken.

Joost Swarte zegt zich graag in te gaan zetten voor Scratch. “Het boekenvak heeft mijn hart. Het is belangrijk dat auteurs hun werk op de beste manier aan de lezers kunnen presenteren. Ik heb veel ervaring met druk- en bindwerk en weet bijvoorbeeld op welke papiersoort een illustratie het beste tot zijn recht komt. Aangezien Scratch zich sterk maakt voor kwalitatief hoogstaand werk, verbind ik me graag aan de uitgeverij”, zegt Swarte.

Uitgever Joustra verwacht naast genoemde auteurs ook andere stripauteurs aan Scratch te kunnen verbinden. “Wij willen een warm nest bieden voor zowel bekende als nu nog minder bekende stripauteurs. Wij weten wat er voor nodig is om auteurs te begeleiden en een boek te maken waar zij zelf trots op zijn.”