Bousie Advocaten gaat samen met Brandeis

Bousie Advocaten gaat samen met Brandeis


De komst van Bousie is een eerste stap in de verbreding van bureau Brandeis. Het litigation kantoor, opgericht in augustus 2013, zal verder uitbreiden met andere specialismen, onder meer cassatie, corporate litigation en bestuursprocesrecht.

In een mail aan relaties bericht Hans Bousie zelf over de achtergronden van de overstap:
Met veel plezier heb ik altijd samen gewerkt met mijn compagnons Sander en Rob, we hebben werkelijk lief en leed gedeeld, maar nu wordt het tijd voor een nieuwe stap. Spannend allemaal natuurlijk en erg leuk. Wat gaat er voor u / jij / jullie veranderen? Mijn mobiele nummer blijft hetzelfde en ik word ook niet opeens een ander mens. Ik zal vanaf de Keizersgracht gaan werken en ik zal een ander mailadres en kantoortelefoonnummer (zie de site) krijgen. Vooral vind ik het leuk om met nieuwe partners die allemaal een sterke praktijk achter zich hebben te gaan samenwerken, hoe zeer mij het afscheid van mijn huidige compagnons ook aan het hart gaat. Mijn aanstaande compagnons en ik zijn achter de schermen al een tijdje met elkaar in overleg en zo kan ik nu bekend maken dat we onder de naam bureau Brandeis grootse plannen hebben, zie het persbericht.

Over de identiteit (spannend he?) van mijn andere aanstaande compagnons kan ik nog niets zeggen, dat wordt vanzelf duidelijk. Ik heb ze inmiddels leren kennen als groots. Ze zijn goed in hun vak en hebben het hart op de goede plaats. Die combinatie is een heerlijke combinatie. Van alleen liefde kun je niet leven en geld maakt ook niet gelukkig, maar een rijke liefde is natuurlijk het doel waarnaar wij allen streven.

De voornaamste veranderingen op een rij:
- Verander ik? nee
- Verandert mijn praktijk? Ja, in die zin dat de praktijken van met name Christiaan Alberdingk Thijm en mij elkaar versterken. Nog sterkere focus op media en digitaal auteursrecht.
- Zodra de andere partners met hun teams aan boord zijn zullen we elkaar met name op procesrecht en processtrategie versterken
- Verandert er wat voor mijn vrienden? Ik sluit niet uit dat ik iets minder thuis zal zijn de komende tijd.
- Verandert er iets voor mijn cliënten, tja dat is het spiegelbeeldige antwoord, daar zal ik dus juist meer voor bereikbaar zijn.
Met andere woorden als je mij vaak wilt spreken, wordt van vooral niet mijn vriend maar mijn klant.