7 Ditches TV sluit licentieovereenkomt met NDC Mediagroep

7 Ditches TV sluit licentieovereenkomt met NDC Mediagroep


Oprichter 7 Ditches TV Ronnie Overgoor:
“Er is een groeiende behoefte aan televisie voor een nieuwe generatie zakenmensen waar ruimte is voor duiding, achtergronden en rust voor goede gesprekken. Het 7 Ditches TV format heeft zich na twee jaar bewezen als concept voor uitgevers, zakelijke adverteerders en overige organisaties die met internet televisie een vliegende start willen maken en aanloopproblemen willen voorkomen. NDC Mediagroep is de eerste die het concept in licentie neemt. Het totale concept om online tv te maken voor de zakelijke doelgroep wordt geadopteerd. Van het businessmodel, het online platform, tot redactie, productie, publicatie en social seeding.”

Programma’s N Channel TV
N Channel TV start met een drietal eigen programma’s; Het programma Profile geeft ons een kijk op de mens achter de ondernemer. In Headlines vinden interviews plaats met lokale ondernemers en wordt het zakelijke nieuws besproken. Vorm laat in interviews creatieve personen aan het woord die zich onder andere bezighouden met architectuur, eten, design en mode. 

Presentatie
De programma’s worden gepresenteerd door presentatoren met een relatie en affiniteit met de regio. De eerste vier presentatoren zijn inmiddels bekend en zijn: Rick van der Kleij, Evelien Bouma, Marijke Roskam en Nynke de Jong. Daarnaast wordt er nog gezocht naar extra presentatoren. Er wordt na de zomer met minimaal 5 presentatoren gestart.

Leo Epskamp, (interim) CEO NDC mediagroep, over de samenwerking: 
“We zien duidelijke kansen in de groeiende markt van online televisie, zowel voor klanten als voor NDC mediagroep zelf. Bovendien past online tv perfect in onze visie op de zakelijke markt in het noorden waar, naast print, steeds meer mediaoplossingen worden gevraagd. Online tv is dan een van de mogelijkheden om onze klanten meer creatieve opties te bieden om exposure te genereren. In het streven om onze klanten nieuwe mediaoplossingen te bieden die een bereik hebben dat verder gaat dan de regio was de keuze voor het 7 Ditches TV format snel gemaakt.”

Het platform van N Channel TV gaat live in juni via www.nchannel.tv