Literair videoplatform Boekbuis gelanceerd

Literair videoplatform Boekbuis gelanceerd


Het tekst-persbericht:
Op Youtube zwerven duizenden interessante video’s over Nederlandse boeken en Nederlandse schrijvers. Die worden met veel liefde gemaakt door festivals, bibliotheken of lezers maar blijven vaak steken in een kleine, directe groep geïnteresseerden en halen daardoor slechts enkele honderden views.

Vanwege die geringe impact worden ze door Youtube vaak ook niet relevant genoeg gevonden om aan te bieden aan een willekeurige Youtube-bezoeker die net een literaire video's bekeek. Nieuwe kijkers/lezers worden met de content daarom lastig bereikt.

Van groot tot klein
Boekbuis.com zal al die video's daarom voortaan verzamelen, en overzichtelijk opdienen. Van professionele videoproducties van (bijvoorbeeld) het Letterenfonds, tot kleine boekbesprekingen van grote boekenliefhebbers.
De hoop en verwachting is dat er door de verzameling meer zichtbaarheid zal ontstaan voor literaire video's in Nederland en, middels kruisbestuiving, voor auteurs en hun boeken.


Boekbuis: de karakteristieken
Boekbuis beheert een immer groeiende videotheek van inmiddels ruim 2100 literaire video's. De site wordt iedere dag aangevuld met (eventuele) nieuwe video's; het kanaal met de meest recente upload wordt als bovenste getoond. Video's kunnen geselecteerd worden op lengte of op afzender. Ook kan er gezocht worden op festival, titel, of auteur. De site is tablet-friendly.

Boekbuis Live!
Ook zullen op Boekbuis.com regelmatig live literaire evenementen te zien zijn. Zo zijn we aanstaande zaterdag vanaf acht uur live aanwezig bij Passionate's GDMW festival in Den Bosch, waar we vanaf acht uur streamend verslag doen van het festival.

De lancering van Boekbuis is een begin. Uitgeverijen, stichtingen, literaire avonden, auteurs én boekenfans met actieve, literaire Youtube kanalen worden van harte uitgenodigd hun Youtube Channel ID en logo naar boekbuis@gmail.com te sturen, dan nemen wij het kanaal zo spoedig mogelijk op in de selectie. Ook kunnen we een literair event dat gestreamd wordt, kosteloos vertonen op het Live! gedeelte van Boekbuis.com.
 

CURSUS: VIDEO'S MAKEN DAT KAN IK ZELF



Leer in 1 dag een professionele video maken

MELD JE NU AAN