WPG hergroepeert boekactiviteiten

WPG hergroepeert boekactiviteiten


Paulien Loerts: “We worden een autonome ongebonden uitgeverij van fictie en non-fictie, van klassieken en spannende boeken. Alle uitgevers, (bureau)redacteuren en promotiemedewerkers gaan mee en verhuizen op 1 januari 2015 naar een nieuw pand in het centrum van Amsterdam. Ikzelf ben na de verzelfstandiging directeur en meerderheidsaandeelhouder, daarnaast investeert er een particuliere investeerder. De vier uitgeverijen samen vertegenwoordigen 413 jaar uitgeeftraditie. Ik ben ervan overtuigd dat die traditie, gecombineerd met ondernemerschap, kleinschaligheid, vaart, plezier en lef, garant staat voor een zeer mooie toekomst”.

WPG Uitgevers is een van de toonaangevende uitgeefconcerns in het Nederlands taalgebied. De in november 2013 aangekondigde reorganisatie om de kosten in overeenstemming te brengen met de gedaalde inkomsten, is inmiddels in werking gezet. De volgende stap is om de strategie voor de nabije toekomst te implementeren. Boeken, educatie en tijdschriften zullen daar een belangrijk en onvervreemdbaar onderdeel van zijn en blijven.

De hergroepering van de boekactiviteiten in Vlaanderen is inmiddels afgerond. In Nederland zal Henk Pröpper strategisch verantwoordelijk zijn voor zowel De Bezige Bij als A.W. Bruna. Hij blijft directeur-uitgever van De Bezige Bij. WPG verwacht met de geplande strategische samenwerking van beide uitgeverijen de efficiëntie en de rendabiliteit te bevorderen. A.W. Bruna verhuist naar Amsterdam, waar het een eigen behuizing krijgt. De Bezige Bij blijft gehuisvest in het pand in de Van Miereveldstraat.

WPG Uitgevers maakte onlangs bekend dat het een groot deel van zijn activiteiten wil samenbrengen in één gebouw. Inmiddels is de verkoop van zijn huidige panden in een vergevorderd stadium en zal voor eind van het jaar een pand worden betrokken in de Wibautstraat, Amsterdam.

 

Gezellig dineren met vakgenoten


Kom op 4 juni naar het inct.diner

Tafelrede: Michiel Buitelaar, voormalig Chief Digital Officer bij Sanoma

Meld je nu aan:
Slechts 50 plaatsen beschikbaar