Kobo lanceert Nederlandse ebookstore samen met Libris Blz

Kobo lanceert Nederlandse ebookstore samen met Libris Blz


Duizenden Nederlandse titels via verschillende apps
Als onderdeel van de lancering van Kobo’s Nederlandse ebookstore, introduceert Kobo gratis ereading apps die toegang bieden tot het grote assortiment aan Nederlandse en internationale ebooks. De Kobo apps zijn geschikt voor desktops, laptops, Apple en Android smartphones en tablets. Met Kobo Sync kan de bibliotheek eenvoudig worden gesynchroniseerd tussen de verschillende toestellen en blijft de collectie altijd up-to-date.

Kortingsactie Libris Blz.
Ter gelegenheid van de nieuwe ereading service bieden de boekhandels Libris en Blz. een speciale kortingsactie aan met drie Nederlandse toptitels. Van 1 tot en met 24 maart 2012 zijn Bonita Avenue van Peter Buwalda, De held van Jessica Durlacher en De overgave van Arthur Japin met zes euro korting te downloaden op www.libris.nl/ebooks en www.blz.nl/ebooks.

De eerste internationale eReader
De Kobo eReader Touch edition weegt slechts 185 gram, is uitgerust met het nieuwste Pearl 6 inch eInk-scherm en ondersteunt maar liefst zestien grijstinten. De Kobo Touch biedt een geweldige leeservaring dankzij het gebruiksvriendelijke touchscreen met Infrarood Touch Technologie. Met de intuïtieve touch interface kunnen lezers een zin markeren, een woord opzoeken, inzoomen, de letters vergroten, of snel binnen een boek of bibliotheek navigeren. Daarnaast is het eenvoudig om een boek op te zoeken met behulp van Wi-Fi en een virtueel toetsenbord.

Kobo biedt lezers ook toegang tot Reading Life, de eerste sociale ereading experience ter wereld. Reading Life biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld passages, citaten en ervaringen te delen met vrienden in de vorm van een boekenclub of via Facebook en Twitter. Daarnaast kunnen gebruikers hun leesstatistieken bijhouden en leuke awards verdienen wanneer bepaalde mijlpalen en doelen worden behaald.

De Kobo eReader Touch edition is in alle Libris en Blz. boekhandels te koop voor 129 euro. Daarnaast is de ereader voor dezelfde prijs, inclusief verzend- en leverkosten, ook online te bestellen via www.libris.nl en www.blz.nl. Via www.kobobooks.nl, www.libris.nl/ebooks en www.blz.nl/ebooks heeft men daarnaast toegang tot de ebookstore.