Belgen maken actieplan voor boekensector

Belgen maken actieplan voor boekensector


Het Actieplan (dat u hier kunt lezen) vraagt de minister o.m.:

- ondersteuning voor een campagne ter versterking van het imago van het boek rond de kerngedachte 'lezen is tijd stelen voor jezelf'. Dit kan een positief effect hebben op het leesgedrag;
- dat ze initiatieven stimuleert voor genres die niet altijd even zichtbaar zijn: kinder- en jeugdliteratuur, poëzie, graphic novels, essay en literaire non-fictie bij de verschillende sectororganisaties.
- dat ze blijft inzetten op samenwerkingsverbanden tussen organisaties uit verschillende beleidsdomeinen om de aandacht over boeken en lezen op diverse niveaus te versterken.

Voorts ondersteunt de minister de uitwisseling van databankgegevens tussen Boek.be en Bibnet en roept ze andere leden van het BoekenOverleg op hierop in te spelen. Zo komt het hele boekenvak tot rijke geïntegreerde informatie over auteurs, boeken en leeservaringen.

Tot slot zal de minister, binnen een digitale context waarin de letterensector zich volop herdefinieert, op vraag van de sector verder inzetten op innovatie en experiment. Op dit ogenblik steunt de minister al het innovatieve ontwikkelingsproject Vlaams E-boekplatform.