Amazon daagt Apple uit met Amazon tv

Amazon daagt Apple uit met Amazon tv


De recensies zijn behoorlijk positief (zie deze bijvoorbeeld  - Amazon lijkt goed gekeken te hebben wat de consument wil. Er zitten nog wat haken en ogen aan, zoals dat gaat met nieuwe technologie, maar Amazon kennende zal dat aangepakt worden.

Fire TV is alleen in de VS beschikbaar en het zal nog wel even duren voor het in de rest van de wereld wordt uitgerold – met de Kindle Fire zat daar ook bijna een jaar tussen. Wat ik me wel afvraag is of de content die het apparaat interessant maakt ook de grens gaat oversteken.

Het is vooral interessant voor Prime leden en Prima is beschikbaar voor Europeanen, maar de meeste content – een goed voorbeeld is Amazon Instant Video – is in Nederland niet te gebruiken. Reden waarom ik mijn Prime lidmaatschap maar weer heb opgezegd een tijd terug (al zijn er diensten die een middel aanbieden om de restricties te omzeilen). Instant Video is in februari wel uitgerold in de UK en Duitsland, dus er is hoop dat het niet heel veel langer duurt voor het ook in Nederland beschikbaar is.

Met Amazon Fire TV lijkt Amazon alle content op een enkele plek in de huiskamer samen te willen brengen, namelijk op de tv. Gecombineerd met de Amazon telefoon die deze zomer verwacht wordt, heeft Amazon nu een ecologie gecreëerd die voorheen alleen Apple had. Alle diensten kunnen nu over alle apparaten gestreamd en gesynced worden. In mijn ogen is dit een rechtstreekse uitdaging aan Apple.

Het wordt een interessant strijd: het bedrijf dat als geen ander goede hardware kan maken versus het bedrijf dat als geen ander content aan de man kan brengen tegen de scherpste prijzen. Hoor ik daar de gong van ronde 1?