inct.trends&topics maart 2014 beschikbaar

inct.trends&topics maart 2014 beschikbaar
In inct.trends&topics blikken we aan het begin van de maand terug op de maand die net is afgelopen. Het nummer over maart 2014 staat nu op de site.

Nu de markt voor smartphones, computers en tablets een beetje verzadigd begint te raken, zijn de grote tech-bedrijven op zoek naar nieuwe groeimarkten. Dirkjan van Ittersum ziet dat de grote spelers vooral op twee paarden wedden.
De krimp van de bladenmarkt is nog niet voorbij, maar het is niet overal even zorgelijk. Er zijn duidelijk verschillen tussen de verschillende sectoren. Marloes de Moor duikt in de HOI-cijfers.
Ook Michiel Hatenboer komt met een hoop interessante cijfers, over de ontwikkelingen in de internationale boekenmarkt. Uiteraard vergelijkt hij hierbij de verkoop van traditionele dragers met digitale. Daarbij blijkt dat de Angelsaksische wereld heel andere ontwikkelingen laat zien dan Frankrijk en Nederland. 
Grote delen van het voormalige Polare-concern mogen dat gered zijn, dat betekent niet dat de problemen voor het boekenvak opgelost zijn. Hans van der Klis bespreekt de stand van zaken in de boekdetailhandel.