Noordhoff Uitgevers en Iddink Groep verbinden digitale omgevingen

Noordhoff Uitgevers en Iddink Groep verbinden digitale omgevingen


Digitaal onderwijs eenvoudig op maat
Vanaf augustus 2014 is de integratie van beide omgevingen een feit. Dit betekent dat docent en leerling snel digitaal aan de slag kunnen. De klasgegevens uit Magister zijn automatisch beschikbaar in de online omgeving van Noordhoff Uitgevers. Dat betekent dat de docent in de online omgeving geen leerlinggegevens meer hoeft te beheren. Daarnaast kan de docent vanuit Magister alle digitale lesmateriaal van Noordhoff Uitgevers inplannen vanaf één plek; dit levert de docent gemak en tijdsbesparing op. Op eenvoudige wijze wordt het door de docent geselecteerde digitale lesmateriaal bijvoorbeeld gekoppeld aan huiswerkopdrachten voor de leerlingen. In de nabije toekomst wordt de functionaliteit verder uitgebreid; docenten en leerlingen kunnen dan ook profiteren van uitwisseling van leerresultaten in beide omgevingen.
De integratie is ontwikkeld in samenwerking met een klankbordgroep bestaande uit docenten en ICT-coördinatoren.

Samen werken aan de onderwijsproducten van de toekomst
Arjen Holl, algemeen directeur Noordhoff Uitgevers: "Samen met Iddink Groep werken we hard aan het faciliteren van digitaal onderwijs door het toekomstbestendig maken van onze producten. Ontsluiting van onze geïntegreerde functionaliteit en inhoud zien we als het slaan van een eerste piketpaal binnen onze samenwerking."
Iddink Groep en Noordhoff Uitgevers staan overigens open voor een dialoog om deze verbinding ook met andere marktpartijen te realiseren.

Wijnand Spring in 't Veld, algemeen directeur Iddink Groep: "De samenwerking biedt ons de mogelijkheid om ons alles-in-één-leerplatform Magister verder toe te spitsen op de behoefte van scholen, docenten, leerlingen en ouders. Met de koppeling tussen onze digitale omgevingen willen we laten zien hoe we docent en leerling 'ontzorgen'."

 

Inct.formatie 2014: Het congres voor uitgevers

Meer dan 20 topsprekers, waaronder Sjuul Paradijs (De Telegraaf), Dan Hassler-Forest (Transmedia) Diederik van Leeuwen (Stichting Bibliotheek) & Harrie van Luxemburg (Kluwer)

Meer informatie en aanmelden