Lichte daling omzet games software in 2013

Lichte daling omzet games software in 2013

De meest succesvolle game in 2013 was Grand Theft Auto V. Andere populaire games waren FIFA 14, Call of Duty/Ghosts,  Assassin’s Creed 4 en Just Dance. De laatste stond aan de top van de Wii games. Het succes van Just Dance toont aan dat er nog veel vraag is naar Wii software. De top titels tonen aan dat er een groot en gevarieerd publiek is voor games.

Online games worden gespeeld op vele platforms, onder andere PC, console, TV, tablet, smartphone. De totale omzet uit online games steeg (exclusief abonnementen en In Game purchase) volgens een inschatting van onderzoeksbureau GfK met 47,6%. Dit betreft een omzet van 62 miljoen Euro tegen 42 miljoen Euro in 2012.

Als we de cijfers van de fysieke omzet (consumentenbestedingen) en de omzet uit online games optellen is de totale games software markt gedaald met 3,7% van 256,9 miljoen naar 247,3 miljoen Euro.

Verwachtingen
De branchevereniging NVPI Interactief ziet goede perspectieven voor de games industrie. Volgens voorzitter Henk Hoogendoorn, directeur Take 2 Interactive Benelux, zal de groei van online gaming in 2014 toenemen en schept de nieuwe generatie consoles, als de PS4 en de komende XboXOne, goede verwachtingen.
 

Inct.formatie 2014: Het congres voor uitgevers

Meer dan 20 topsprekers, waaronder Sjuul Paradijs (De Telegraaf), Dan Hassler-Forest (Transmedia) Diederik van Leeuwen (Stichting Bibliotheek) & Harrie van Luxemburg (Kluwer)


Meer informatie en aanmelden