Brill: 2013 stemt tot tevredenheid

Brill: 2013 stemt tot tevredenheid


In 2013 zijn een aantal kleine acquisities gerealiseerd en tegen het einde van het jaar nam Brill de vermaarde uitgever Hes & De Graaf over. Alle acquisities zullen in 2014 aan omzet en resultaat bijdragen. Met een actief acquisitiebeleid en ruime middelen streeft de 330-jaar oude Leidse uitgever naar verdere uitbreiding binnen het strategische aandachtsveld. In 2013 was er een bescheiden uitbreiding van personeel. De onderneming investeert in de uitgeefstaf en in commerciële activiteiten, vooral gericht op Azië. De winst uit voortgezette bedrijfsactiviteiten bedroeg in 2013 EUR 2,5 miljoen (2012: EUR 2,3 miljoen).

Het jaar 2013 stemt tot tevredenheid, maar aanvullende maatregelen zijn nodig om de sterk gestegen kosten die samenhangen met printing on demand te beheersen en te verlagen.

Brill is een duurzame kwaliteitsuitgever en heeft geen gebrek aan goede kopij. Door de goede spreiding van de portefeuille en de toepassing van meerdere verdienmodellen, waaronder Open Access, is Brill goed gepositioneerd. Het bedrijf is financieel gezond en heeft geen bankleningen uitstaan. De gunstige kaspositie en de kredietruimte maken verdere expansie mogelijk.

Voor wie alle cijfers en toelichtingen wil lezen: download hieronder het hele persbericht incl. balans en toelichting
 

 

Inct.formatie 2014: Het congres voor uitgevers

Meer dan 20 topsprekers, waaronder Sjuul Paradijs (De Telegraaf), Dan Hassler-Forest (Transmedia) Diederik van Leeuwen (Stichting Bibliotheek) & Harrie van Luxemburg (Kluwer)

Nu met korting voor vroege vogels (€ 195,00)
Meer informatie en aanmelden