Facing Pages 2014: Biënnale voor onafhankelijke magazines

Facing Pages 2014: Biënnale voor onafhankelijke magazines


Symposium | 28 en 29 maart
Bekende internationale bladenmakers zullen lezingen verzorgen over het verleden en de toekomst van geprinte media. Dit jaar draagt de biënnale de ondertitel ‘Make magazines not war’. Geïnspireerd door de slogan ‘Make Love Not War’, die in de jaren zestig en daarna veelvuldig werd gebruikt als protest tegen oorlog en gevestigde orde, bekijkt Facing Pages dit jaar welke rol magazines hebben in een snel veranderende wereld. Twee attitudes zullen de boventoon voeren: activisme en escapisme. Wat drijft bladenmakers om de barricade op te gaan of juist te ontsnappen in de wereld van schoonheid en fictie? Sprekers zijn o.a. de makers van Kosovo 2.0 uit Kosovo, Outpost uit Libanon, Another Escape uit Engeland en Das Magazine uit Nederland.

Expositie | 28 maart t/m 7 april
Een grote tentoonstelling toont honderden magazines, die normaal gesproken diep in de underground verborgen blijven. Facing Pages brengt deze magazines voor het eerst bij elkaar in een grote expositie. Daarnaast zijn er speciale selecties van o.a. Magpile en is er een magazine store Athenaeum.

Facing Pages at Night | 28 + 29 maart
Het festival heeft uiteraard een avondprogramma; op vrijdag wordt in samenwerking met Arnhems magazine Wilco een release party gehouden tot in de vroege uurtjes. Op zaterdag is er een exclusieve magazine release van Nobrow magazine uit Londen.

Tickets en info: www.facingpages.org

 

Inct.formatie 2014: Het congres voor uitgevers

Meer dan 20 topsprekers, waaronder Sjuul Paradijs (De Telegraaf), Dan Hassler-Forest (Transmedia) Diederik van Leeuwen (Stichting Bibliotheek) & Harrie van Luxemburg (Kluwer)

Nu met korting voor vroege vogels (€ 195,00)
Meer informatie en aanmelden