Deviant lanceert twee 'serious games'

Deviant lanceert twee 'serious games'


De games
On the Ground Reporter is een volledige methode burgerschap, gebaseerd op het brondocument ‘Loopbaan en burgerschap in het mbo’. Het spel On the Ground Reporter Netherlands staat in de methode centraal. In de game zoekt de leerling als reporter actuele maatschappelijke problemen tot de bodem uit. De leerling beoordeelt bronnen en verzamelt audiofragmenten en maakt daarmee een radio-uitzending. De leerling doet journalistieke ervaring op, leert informatie te beoordelen en krijgt inzicht in complexe maatschappelijke problemen.

Startrekenen 3D is een serious game ter ondersteuning van het vak rekenen. De game is afgestemd op de referentieniveaus 1F, 2F en 3F van de Commissie Meijerink. In Startrekenen 3D verzamelt de leerling punten door realistische rekenproblemen in een virtuele wereld op te lossen. De leerling volbrengt allerlei herkenbare rekentaken, zoals het afmeten van ingrediënten voor een cocktail of het afrekenen van boodschappen.
 

Inct.formatie 2014: Het congres voor uitgevers

Meer dan 20 topsprekers, waaronder Sjuul Paradijs (De Telegraaf), Dan Hassler-Forest (Transmedia) Diederik van Leeuwen (Stichting Bibliotheek) & Harrie van Luxemburg (Kluwer)

Nu met korting voor vroege vogels (€ 195,00)
Meer informatie en aanmelden