Nationale Bibliotheek Catalogus live

Nationale Bibliotheek Catalogus live


De koppeling van de OBA aan de NBC+ is de eerste stap in de landelijke uitrol. De komende maanden zullen meer bibliotheken volgen. Naar verwachting zijn in de loop van 2015 alle openbare bibliotheken aangesloten. Tijdens dit proces wordt ook het aantal bronnen uitgebreid dat via de NBC+ kan worden geraadpleegd. Dit betekent voor de gebruiker dat er steeds meer data beschikbaar komen die op een overzichtelijke manier worden gepresenteerd.

Hans van Velzen, directeur Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA): “Wij zijn blij dat de prachtige OBA-collectie de basis vormt voor deze nieuwe dienstverlening aan de gebruikers van de openbare bibliotheken in Nederland. Het sluit ook aan bij onze ambitie om voorloper te zijn op het gebied van bibliotheek-innovatie.”

Diederik van Leeuwen, directeur Bibliotheek.nl (BNL): “Het zoeken naar informatie bij de Bibliotheek gaat een nieuw tijdperk in met de komst van de Nationale Bibliotheek Catalogus (NBC+).  Het verknopen van de collecties van alle bibliotheken en andere bronnen is een technisch en organisatorisch hoogstandje waar jaren aan gewerkt is. Dit is in eerste instantie voor de klant minder zichtbaar, maar voor nu een fantastisch resultaat”.
(Diederik van Leeuwen is een van de sprekers op inct.formatie 2014 op 23 april a.s.)
 

Inct.formatie 2014: Het congres voor uitgevers

Meer dan 20 topsprekers, waaronder Sjuul Paradijs (De Telegraaf), Dan Hassler-Forest (Transmedia) Diederik van Leeuwen (Stichting Bibliotheek) & Harrie van Luxemburg (Kluwer)

Nu met korting voor vroege vogels (€ 195,00)
Meer informatie en aanmelden