Bibliotheek Inholland breidt collectie uit met e-books

Bibliotheek Inholland breidt collectie uit met e-books


“Met de mogelijkheid van Yindo om gebruikers toegang tot content te geven op basis van hun netwerklocatie, kunnen we onze uitgaven veilig en betrouwbaar aan Inholland ter beschikking stellen”, zegt Bob van Duuren, directeur van Van Duuren Media en een van de initiatiefnemers achter Yindo.

Ook Boom Digitale Bibliotheek heeft een voor bibliotheken interessant licentiemodel, waarbij de bibliotheek zelf de keuze voor de titels kan bepalen. “Met de Boom Digitale Bibliotheek van Boom uitgevers Den Haag hebben alle studenten van Inholland direct online toegang tot een aantal van onze belangrijkste onderwijstitels. Inholland is de eerste hogeschool die het businessmodel van de Boom Digitale Bibliotheek omarmt”, aldus Wirt Soetenhorst, directeur Boom uitgevers Den Haag.

“Dit is een vliegende start waarmee Inholland laat zien dat bibliotheken ook voor e-books interessante partners zijn voor uitgeverijen”, zegt Ria Paulides. “De bibliotheek van Inholland hoopt in de komende maanden meer licenties voor e-books te kunnen afsluiten voor een 100% digitale achtergrondcollectie. Op deze manier kunnen studenten putten uit een ruim aanbod van kennisbronnen voor hun studie en kennisontwikkeling.”
 

Inct.formatie 2014: Het congres voor uitgevers

Meer dan 20 topsprekers, waaronder Sjuul Paradijs (De Telegraaf), Dan Hassler-Forest (Transmedia). Diederik van Leeuwen (Stichting Bibliotheek) & Harrie van Luxemburg (Kluwer)

Nu met korting voor vroege vogels (€ 195,00)
Meer informatie en aanmelden