Poezieweek commercieel succes

Poezieweek commercieel succes


Dit jaar is het Nederlands Letterenfonds ter gelegenheid van de Poëzieweek 2014 de actie Boek een dichter aangegaan met Stichting Schrijvers School Samenleving (SSS) teneinde meer optredens van dichters mogelijk te maken op de podia in de Nederlandse bibliotheken en boekwinkels. Zij konden een maand lang de dichters tegen een speciaal Poëzieweektarief boeken. De samenwerking werd enthousiast ontvangen en zorgde voor een toename van 15% van het aantal poëzievoordrachten: in totaal vonden er 72 optredens plaats. Ellen Deckwitz, Erik van Os en Ester Naomi Perquin werden het meest geboekt. In Vlaanderen hebben er 37 gesubsidieerde auteurslezingen met dichters of over poëzie plaatsgevonden. Dat is een verviervoudiging tegenover een gewone week. Aldaar waren de meest populaire dichters Peter Holvoet, Delphine Lecompte en Luuk Gruwez.

De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Poëzieclub, Stichting Poetry International, VSB Poëzieprijs, Poëziecentrum, Stichting Lezen Vlaanderen, Stichting Lezen Nederland, Wintertuin, Nederlands Letterenfonds, Turing Gedichtenwedstrijd, Nederlandse Taalunie, Boek.be en de CPNB. Dit jaar vonden ook de Nederlandse Kampioenschappen Poetry Slam plaats in de Poëzieweek.
 

Inct.formatie 2014: Het congres voor uitgevers

Meer dan 20 topsprekers, waaronder Sjuul Paradijs (De Telegraaf), Dan Hassler-Forest (Transmedia) & Harrie van Luxemburg (Kluwer)

Nu met korting voor vroege vogels (€ 195,00)
Meer informatie en aanmelden