Directeur Bibliotheek.nl blijft aan voor integratie binnen Koninklijke Bibliotheek

Directeur Bibliotheek.nl blijft aan voor integratie binnen Koninklijke Bibliotheek

Tevens is hij voor het bestuur van BNL beschikbaar om de formele afronding van de activiteiten binnen Stichting Bibliotheek.nl te begeleiden. Zijn inzet voor BNL en KB in 2015 zal naar verwachting nog ca. 1 dag in de week bedragen.


Bas Eenhoorn, voorzitter van het bestuur van BNL is tevreden met deze afspraak: ‘Op deze wijze is de continuïteit van de activiteiten van BNL gewaarborgd binnen het integratieproces. Dat is voor ons als bestuur een belangrijke voorwaarde bij het onderbrengen van de digitale bibliotheek in de KB.’

In de afgelopen drie jaar heeft Van Leeuwen leiding gegeven aan het aansluiten van alle openbare bibliotheken op de landelijke digitale infrastructuur en het lanceren van de eerste online diensten. ‘Ik ben trots op wat we bereikt hebben. De branche is in beweging gekomen en door samen te werken is een unieke prestatie geleverd. Ik kan nog twee jaar een goede bijdrage leveren aan de verdere groei van de digitale bibliotheek’, aldus Van Leeuwen.
Vandaag heeft de KB ook bekend gemaakt aan de personeelsleden van BNL dat hun lopende contracten worden overgenomen, wat in lijn is met de eerder gemaakte afspraken in het Plan van Aanpak Integratie BNL in de KB.

Diederik van Leeuwen spreekt tijdens inct.formatie 2014, het congres voor uitgevers, op 23 april a.s. over de veranderde rol van de bibliotheek.
Aanmelden kan nu tegen het vroege vogel tarief (195 euro) of als men lid is van inct tegen het lage ledentarief (175 euro).
Meer informatie en aanmelden