Novamedia neemt na redding ECI ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam over

Novamedia neemt na redding ECI ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam over


Boudewijn Poelmann, directeur Novamedia: ‘Novamedia onderneemt activiteiten op het uitgeefvlak om door lezen bij te dragen aan goed geïnformeerde burgers. Kennis en informatie, het lezen van boeken, inspireren en dragen bij aan de ontwikkeling van mensen. Deze nieuwe samenwerking zorgt voor een versterking met een enorm potentieel.’

Juiste moment
Met de recente toetreding van Wereldbibliotheek tot Uitgeverij Nieuw Amsterdam sluiten deze uitgeverijen goed aan op de maatschappelijke missie van Novamedia. Deze overname beschouwen Cella Media BV en Sauer Nederland Holding BV, de oprichters van Nieuw Amsterdam, dan ook als het juiste moment daarvoor. Cella Media BV en Sauer Nederland Holding BV hebben veel geld in Nieuw Amsterdam geïnvesteerd. Van de nog aanwezige vorderingen zien zij af, alleen de activa en passiva worden overgenomen door Novamedia. Derk Sauer van Sauer Nederland Holding BV en Boudewijn Poelmann en Annemiek Hoogenboom van Cella Media BV blijven betrokken bij Nieuw Amsterdam als lid van de Raad van Commissarissen.

Lidewijde Paris, directeur Uitgeverij Nieuw Amsterdam en Wereldbibliotheek, ziet een duidelijk voordeel in de overname: ‘Als uitgeverijen kunnen we veel leren van de ervaring en kennis van Novamedia. Wij hebben de mensen bij Novamedia leren kennen als zeer kundig en zien bij hen een focus en betrokkenheid bij hun maatschappelijke missie. Novamedia kan ons helpen onze lezers beter te leren kennen en bedienen. Met de breedte van Wereldbibliotheek, de kennis van Novamedia en ECI als partner kan Nieuw Amsterdam iets moois opzetten.’

Over Nieuw Amsterdam
Uitgeverij Nieuw Amsterdam werd opgericht in 2005. De uitgeverij richt zich op de serieuze publieksmarkt en daarbinnen op de terreinen van literatuur, cultuur in de breedste zin, wetenschap en maatschappij. Door samenwerking met diverse instellingen en partners positioneert Nieuw Amsterdam zich met papieren boeken, e-books en apps in een multimediale omgeving. In januari 2014 nam Uitgeverij Nieuw Amsterdam uitgeverij Wereldbibliotheek over. Een van de jongste en een van de oudste uitgeverijen van Nederland gaan zo een intensieve samenwerking aan om in de huidige economische omstandigheden hun slagkracht en mogelijkheden te vergroten.

Over Novamedia
Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties en goed geïnformeerde burgers. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Momenteel zijn er goededoelenloterijen met haar formats actief in Nederland, Engeland en Zweden en is de verwachting dat op korte termijn meerdere landen volgen. De loterij-formats van Novamedia hebben tot en met 2013 geleid tot een totaalbedrag van 6,1 miljard euro dat geschonken is aan duizenden goede doelen en maatschappelijke initiatieven wereldwijd. Sinds december 2013 is Novamedia/Postcode Loterijen op jaarbasis de tweede grootste private donor ter wereld, na de Bill and Melinda Gates Foundation.

Daarnaast onderneemt Novamedia activiteiten op het uitgeefvlak om ook direct bij te dragen aan goed geïnformeerde burgers. Van oudsher is Novamedia al actief via nieuwe en traditionele media. Op dit moment is zij voor bijna 30 procent eigenaar van social gaming platform Gramble en eigenaar van ECI.