Polare vraag uitstel van betaling aan

Polare vraag uitstel van betaling aan
De Boekhandelsketen Polare, voorheen Selexyz en De Slegte, vraagt uitstel van betaling aan zo meldt De Telegraaf.  Het concern heeft wel een akkoord met de banken ABN Amro en ING over het voortbestaan, maar het Centraal Boekhuis (en de grote uitgevers) wil niet meewerken. Polare deed vrijdagmiddag tijdens een toelichting een oproep aan de politiek om het culturele erfgoed van de winkels niet verloren te laten gaan.

Volgens het FD  zou dinsdag a.s. de surseance worden aangevraagd. Bij een faillissement zullen schuldeisers als banken en CB verliezen moeten nemen. Daardoor kunnen partijen uit de boedel winkels kopen die minder last hebben van schulden, die drukken op de resultaten.

Begin vorige week wilde Procures al de handdoek in de ring gooien en de keten van de hand doen. Later in de week veranderde dat en gaf Procures toch de voorkeur aan een poging om zelf door met de boekhandels door te gaan.
Het in stukjes knippen van de keten, waarvoor enkele uitgevers en boekhandelaren als Fabian Paagman en Wim Waanders met Polare hebben gesproken, was voor de eigenaar en de commissarissen geen serieuze optie.