inct.cursus: ePubs maken, dat kan ik zelf (voorjaar 2014)

inct.cursus: ePubs maken, dat kan ik zelf (voorjaar 2014)
  1. Het eerste deel is een dagdeel waarin je alles leert over digitaal lezen, over de digitale bestanden die je daarvoor ter beschikking staan  en over de eisen die aan die digitale bestanden gesteld worden zowel vanuit technisch als praktisch oogpunt.
  2. Het tweede deel bestaat uit een hele dag waarin je zelf aan de slag gaat. Je leert hoe je vanuit Word een ePub kunt maken, hoe je ePubs kunt corrigeren en bewerken en hoe je afbeeldingen kunt plaatsen en simpele tabellen kunt maken. Je leert hiervoor met het programma Sigil  werken.
  3. Het derde deel is weer een dagdeel waarin je je eerste ervaringen kunt delen, vragen kunt stellen en wat verdere theorie leert over complexere ePubs zoals bv fixed layout en ePub3.

Na deze cursus weet je niet alleen alles over ePubs en eReaden, maar kun je dus zelf ePubs maken, bewerken en valideren.
Deze cursus is dus voor iedereen die redactioneel werk doet en alles moet en wil weten over ePubs maken.

Docent: Colette Leeman-Hoytink

Kosten: Leden van inct € 350,00; niet-leden: € 495,00
Meer weten of aanmelden

Wat vonden andere cursisten van deze cursus:
een nuttige cursus die op een plezierige manier werd gegeven en die mij veel inzicht heeft gegeven in wat er komt kijken bij het maken van een epub

De training was wat mij betreft als cursist ook zeer geslaagd. Het waren drie leuke en leerzame bijeenkomsten

Jammer dat de cursus voorbij is

Het was een cursus waar ik veel geleerd heb. Ik wist eigenlijk niets van de techniek achter e-pub, nu wel. En ik heb de basis geleerd om een e-pub te maken.  Erg leerzaam.