Tijdelijke sluiting Nederlandse winkels van Polare

Tijdelijke sluiting Nederlandse winkels van Polare


Kredietregeling niet afdoende
Een tijdelijk verruimde kredietregeling zou Polare in staat stellen om vanaf mei 2014 weer zwarte cijfers te realiseren. Polare presenteerde haar partners hiertoe verschillende scenario's waarmee de relatief korte financieringsperiode kon worden overbrugd. Helaas werd geen van de scenario's uiteindelijk geaccepteerd

Tijdens de gesprekken besloot CB daarentegen om eenzijdig haar leveringen aan de winkels te staken. Dit veroorzaakte een periode van onrust en onzekerheid onder medewerkers, uitgevers, media en de consument. Teneinde de impasse te doorbreken zag Polare zich genoodzaakt akkoord te gaan met een verdere inperking van de kredietregeling. Ondanks de vervolgens hervatte bevoorrading meent Polare dat de ontstane situatie onvoldoende toekomstperspectief biedt. Polare kiest nu voor een tijdelijke sluiting van haar Nederlandse winkels. Daarmee worden de belangen van de leveranciers beschermd Momenteel is Polare in gesprek met geïnteresseerde partijen.

Jan van de Wouw, directeur van Polare: "Onze businesscase is sterk. Wij nemen deze stap niet alleen om onze belangen maar ook die van onze leveranciers veilig te stellen. Wij werken er hard aan om onze winkels snel te heropenen"