Sanoma en Gautier doen boekje open op Hoofdredacteurendag

Sanoma en Gautier doen boekje open op Hoofdredacteurendag
Op de Hoofdredacteurendag die de NvJ vandaag organiseert hebben Hhenk Scheenstra van Sanoma en Teun Gautier interessante zaken gedeeld over recente ontwikkelingen.

Scheenstra vertelde de de toehoorders dat er flinke interesse is in de 32 titels van Sanoma die te koop staan. Sanoma praat echter het liefst met partijen die in minstens drie titels geinteresseerd zijn. Het is volgens hem echter niet ondenkbaar dat er uiteindelijke één koper is voor alle titels. Verder zal Sanoma gaan werken met kleinere kernredacties aangevuld met freelancers.

Gautier werd vanzelfsprekend aan de tand gevoeld over zijn vertrek bij De Groene. Hij meldde dat de relatie met het bestuur al lang slecht was en dat hij de klap in de nek wel verwachtte. Over zijn overwegingen om geld te steken in het boek van de Roy Zuydewijn zei hij dat hij dat heeft gedaan om een stevig publiek debat over het koningshuis aan te willen zwengelen.

Wie verder op de hoogte wil blijven van wat er op dit congres besproken wordt, kan het op Twitter volgen via #hoofdredacteurendag of via #hoofdredacteur bij Marianne Zwagerman (@mariannezw) of hieronder:

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");