NRC Media presenteert augmented reality campagne voor Marketing Drenthe

NRC Media presenteert augmented reality campagne voor Marketing Drenthe
.

De Business Development afdeling van NRC Media ontwikkelde het concept samen met Marketing Drenthe, verantwoordelijk voor imagoverbetering van deze provincie. De online video vormt een onderdeel van de campagne 'Proefondernemen in Drenthe'. Hierin vertellen Drentse ondernemers over het aantrekkelijke ondernemersklimaat in Drenthe. "Met deze campagne kunnen we het unieke karakter van Drenthe beter onder de aandacht brengen bij NRC-lezers," zegt Geeke Snijders, projectmanager Marketing Drenthe. "We zijn erg blij dat wij via NRC Media met deze vernieuwende manier van adverteren in aanraking zijn gekomen. Bovendien verliep de ontwikkeling van de campagne in samenwerking met NRC Media erg soepel."

Martijn Standaart, commercieel directeur NRC Media, voegt daaraan toe: "We bieden onze adverteerders vanaf nu de mogelijkheid om advertenties op papier tot leven te brengen. Adverteerders kunnen hun campagne daadwerkelijk verdiepen met extra interactieve content, die voor lezers zeer eenvoudig te benaderen is. Dit voorbeeld toont aan dat traditionele media en nieuwe media elkaar niet beconcurreren maar juist kunnen versterken in het realiseren van effectieve, vernieuwende campagnes."

De uitvoering van dit augmented reality concept is in handen van Purple Cow Concepts, een onderneming die gespecialiseerd is in toepassing van nieuwe media. Hun 'Visar' platform, dat gebaseerd is op Layar-technologie, legt een laagdrempelige link tussen offline (printuitingen of beelden) en online (audio, video of webcontent). Om de campagne te kunnen bekijken is behalve een smartphone of tablet met camera, ook de gratis Layar app nodig. Die app is te vinden in zowel de AppStore als in Google Play (Android).