NRC Reader wint iCulture Awards

NRC Reader wint iCulture Awards


Selectie uit NRC
Zeven dagen per week selecteert de hoofdredactie circa acht artikelen uit NRC Handelsblad en nrc.next. Zij stellen zichzelf de vraag: ‘Welke stukken móét onze lezer vandaag gelezen hebben?’ Voorwaarde is dat lezers NRC Reader binnen vijftien minuten uit kunnen lezen. Verder is er geen opsomming van nieuwskoppen; artikelen geven juist context en achtergrond. De fotografie is speciaal geselecteerd voor deze applicatie. Lezers kunnen artikelen delen via sociale netwerken en e-mail.

120.000 downloads
Sinds de introductie van NRC Reader in februari 2013 is de app op 120.000 iPads en iPhones geïnstalleerd. In oktober presenteerde NRC Media een broertje van NRC Reader: NRC Reader Opinie & Debat. Deze editie wordt zes dagen per week samengesteld door de opinieredactie van NRC, met de beste en meest geruchtmakende opiniestukken en columns.

Abonnementen
De abonnementen zijn af te sluiten via nrc.nl/reader of direct in de App Store. NRC vraagt € 5,99 voor een maand lang elke dag een nieuwe editie van NRC Reader op de iPad. Een jaarabonnement is er voor € 59,99. Voor een iPod wordt € 4,49 (maand) respectievelijk € 49,99 (jaar) gerekend. Om te vieren dat NRC Reader in de prijzen is gevallen, is de app nu de eerste maand gratis te verkrijgen