Mercurs 2013: Linda is tijdschrift van het jaar

Mercurs 2013: Linda is tijdschrift van het jaar

“Deze Mercur is de bekroning van een fantastisch jubileumjaar, waarin we met Linda Nieuws zijn begonnen, een eigen boekenuitgeverij en de Foundation hebben opgezet. Bovendien blijft onze oplage groeien. We houden van print, maar vinden ook nieuwe media leuk en spannend. Ons geheim? De mensen! Mensen maken de cultuur, wij gaan elke dag opnieuw voor kwaliteit en creativiteit.”

Een speciale vermelding was er voor Arendo Joustra die een Mercur d'Or won. Andere prijswinnaars waren: Robert van der Ham, hoofdredacteur Autoweek, hij werd gekozen tot Hoofdredacteur van het Jaar.  De redactie van Women’s Health veroverde de Aldipress Mercur Lancering van het Jaar. Margriet mocht de Mercur Marketingactie van het Jaar 2013 meenemen. Het Historisch Nieuwsblad mag zich met de app ‘Unlock History: het wonder van de Gouden Eeuw’ de trotse winnaar van de Mercur Innovatie van het Jaar noemen.

Voor de subtiele en smaakvolle restyling werd Esquire beloond de Mercur Artdirection van het Jaar.

‘Een gruwelijke healing’, dat is de intrigerende kop van de reportage in de serie ‘Sterke verhalen’ die Vrij Nederland in de zomer van 2013 publiceerde. Anna Luyten reconstrueerde een uit de hand gelopen healing met moord als gevolg. Het verhaal leest als een trein en is gekozen tot Tijdschriftreportage van het Jaar.

De Betapress Mercur Tijdschriftenretailer van het Jaar ging naar The Read Shop in Doorn.