Extra lange Kersteditie VakantieBieb

Extra lange Kersteditie VakantieBieb


De VakantieBieb is een app met een selectie van populaire e-books voor tijdens de vakantie. De lezer kiest een aantal e-books die in een virtuele boekenkast komen te staan. Een internetverbinding voor het lezen is na het eenmalig registreren en downloaden niet meer nodig. De dienst is bedoeld voor alle leden van de Bibliotheek, maar ook niet-leden kunnen deze e-books lezen. Het boeken-aanbod is onbeperkt beschikbaar, totdat de betreffende periode voorbij is, dan verdwijnen de boeken uit de boekenkast.
De VakantieBieb-app is via de App Store en Google Play Store te downloaden op tablet en smartphone. Tijdens de vakantieperiodes
is per keer een nieuwe selectie e-books beschikbaar.

E-books van de Bibliotheek
Naast de VakantieBieb-app kunnen leden nu ook al 40.000 rechtenvrije en meer dan 500 rechten-dragende e-books lezen via verschillende diensten van de Bibliotheek. Deze diensten worden door Stichting Bibliotheek.nl (BNL) voor de samenwerkende openbare bibliotheken uitgevoerd.
Eind januari 2014 start de Bibliotheek met het uitlenen van e-books. BNL heeft daarvoor inmiddels al ruim 5.000 rechtendragende e-books ingekocht. Dat worden er het komende jaar alleen maar meer.