Wegener Media/Mediagroep Limburg en ANP sluiten 2-jarig contract

Wegener Media/Mediagroep Limburg en ANP sluiten 2-jarig contract


De Persdienst werd eind vorig jaar opgericht om de dagbladen van Wegener en MGL van hoogwaardige kant-en-klare kopij te voorzien. De dienst wordt bemand door eindredacteuren en verslaggevers afkomstig van de diverse dagbladen van Wegener en MGL. Ook de regionale dagbladen van HDC Media in Nood- en Zuid-Holland ontvangen kopij van De Persdienst.

Daarnaast gaan Wegener Media en Mediagroep Limburg per 1 januari de samenwerking aan met fotobureau Hollandse Hoogte in Amsterdam. Hollandse Hoogte (HH) zal ten behoeve van De Persdienst en de regionale dagbladen van Wegener en MGL de algemene nieuwsfotografie verzorgen.

Hollandse Hoogte richt speciaal voor Wegener/MGL een aparte nieuwsdienst in, die in nauwe samenwerking met De Persdienst de fotografie gaat coördineren. Daartoe heeft Hollandse Hoogte onder meer de beschikking over een groep van ca. vijftig Nederlandse freelance fotografen. Het internationale netwerk van HH staat borg voor nieuwsfotografie uit de rest van de wereld. Sportfotografie wordt geproduceerd met partner VI Images.