Leesclubs kiezen Boek van het jaar

Leesclubs kiezen Boek van het jaar


Internationaal succes
Alsof het voorbij is (The Sense of an Ending), oorspronkelijk verschenen in 2011, is een internationaal veelgeprezen roman. Het boek werd bekroond met de belangrijke Engelse Man Booker Prize en in Nederland onderscheiden met de Europese Literatuurprijs, die mede bestemd was voor de vertaler Ronald Vlek.
De roman vertelt het verhaal van de oudere Tony Webster, die geconfronteerd wordt met het feit dat zijn herinneringen aan bepaalde gebeurtenissen in zijn leven niet correct zijn en hij reden heeft om zich schuldig te voelen. Een sleutelzin uit het boek luidt: 'Wat je je uiteindelijk herinnert, is niet altijd hetzelfde als wat je hebt meegemaakt'.
Zaterdag gaat in Nederland de toneelbewerking van de roman in première. Deze voorstelling van Matzer Theaterproducties is nog tot en met eind januari te zien in Nederlandse theaters.

Boek-delen is een toegankelijk tijdschrift voor leesclubs en voor iedereen met een levendige belangstelling voor literatuur. Boek-delen is niet literair of wetenschappelijk, maar wel praktisch, kritisch, diepgaand en toegankelijk. Boek-delen wordt uitgegeven door NBD Biblion, dé dienstverlenende organisatie voor bibliotheken en mediatheken.
 

SLUIT HET UITGEEFJAAR POSITIEF AF: Kom op 11 december naar het inct.diner in Haarlem