Leeuwarder Courant maakt digitale schoolkrant voor en door kinderen

Leeuwarder Courant maakt digitale schoolkrant voor en door kinderen


En, ook bijzonder: twee keer per jaar kunnen jonge verslaggevers aanschuiven bij een mooie persconferentie. Zo komen Iris Kroes en Johannes Rypma in januari naar het LC-gebouw om vragen van kinderen te beantwoorden.

Leerlingen van drie basisscholen die in de afgelopen maanden proefdraaiden, hadden al een persgesprek met Marco van Basten - de wereldberoemde spits, die nu trainer is bij SC Heerenveen.
Zij doen hiervan verslag op hun eigen site, die is te vinden op portal.schoolcourant.nl
Hier is meer werk te vinden, van gamerecensies tot een interview met een akkerbouwer over zijn liefde voor mooie aardappels. Er staat verhalen op, foto's en ook gefilmde interviews.

Zo start vandaag een project, waarover de leerlingen van de drie 'proefscholen' erg enthousiast zijn. ,,Ik wil nog veel interviewen'', zegt Nimue, hoofdredacteur in Sneek. ,,Deze schoolkrant is hartstikke leuk'', vinden Arnold en Jannes in Oudebildtzijl. ,,Je kunt er altijd op en je kunt er altijd mee aan de slag. We kunnen zelf onze dingen bedenken.''

Wekelijks plaatst de LC een verhaal, dat rechtstreeks komt van een jonge 'collega'. Maar vooral wil de Leeuwarder Courant met dit project kinderen een podium bieden, hen laten proeven van de waarde van nieuws én laten zien dat de LC - ook met eigen projecten in voortgezet en beroepsonderwijs - meer is dan een krant.
 

SLUIT HET UITGEEFJAAR POSITIEF AF: Kom op 11 december naar het inct.diner in Haarlem