Hard Gras: transfer van WPG naar VBK

Hard Gras: transfer van WPG naar VBK


Hard gras werd opgericht in 1994 door Henk Spaan en Matthijs van Nieuwkerk en is sindsdien pionier in tijdschriftenland. In 2005 voegde Hugo Borst zich bij de redactie. Het tijdschrift is nog altijd een van de vaste pijlers met een unieke formule.
De Hard gras Prijs wordt uitgereikt op 27 januari 2014. Hiermee bekroont Hard gras de beste sportjournalistieke productie van 2013. Dit kan een artikel zijn, een serie artikelen over bijvoorbeeld een groot evenement of in het kader van een onderzoek, een column of een serie columns, interviews, reportages, profielen, wedstrijdverslagen, enzovoort. De Hard gras Prijs voor Sportjournalistiek bekroont sportjournalistiek in de breedste zin.

Eerste nummers 2014
Nummer 94, Op weg naar Rio, dat in februari verschijnt is een ouderwets verhalennummer om 2014 in te luiden. Hierin een bijdrage van vaste Hard gras-auteurs als Hugo Borst, Herman Koch, Anna Enquist en P.F. Thomése. Daarnaast verhalen van jonge talenten als Janneke van der Horst en Özcan Akyol.

Heilige stad, nummer 95, is een special over Londense voetbalclubs door Sjoerd Mossou. Mossou is columnist van het Algemeen Dagblad en winnaar van de Hard Gras Prijs 2011. Voor deze special reist hij met de metro langs twaalf stadions van Londense profclubs.