InCT wordt interactief

InCT wordt interactief


Een relatief eenvoudige vorm van het toevoegen van een extra dimensie is via QR codes. U kent ze natuurlijk. De typische zwart-witte blokjes die steeds vaker de opmaak van zowel advertenties als andere uitgaven domineren. Pak een mobieltje, scan de code en u krijgt een filmpje, u kunt uw mening geven, iets bestellen of meedoen aan een wedstrijd. Een goede en logische stap voor het verrijken van print-uitgaven en het samenvoegen van digitaal met papier.

Vanaf vandaag kunnen wij u, de lezer, ook naar digitale extra's verwijzen. Alleen wij gebruiken hier geen QR voor maar zogenaamde beeldherkenningstechniek. Dit zorgt ervoor dat er geen codes meer nodig zijn. De layout blijft volledig intact.

Hoe gaat dit in zijn werk? InCT heeft een account bij kooaba. Bij elke nieuwe uitgave uploaden wij deze als PDF naar het platform en vanaf dat moment is elke pagina van ons tijdschrift verbonden met zijn digitale broertje. Via het CMS (content management system) kunnen wij vervolgens achteraf gemakkelijk extra’s toevoegen. Filmpjes, downloads, links etc. Ook als we verder niets doen, heeft de lezer een aantal extra mogelijkheden.

Wat moet u doen?
Al wat u hoeft te doen is de app van Kooaba (Shortcut) te downloaden op uw mobile apparaat. Met die app maakt u een foto van de pagina van InCT en u krijgt direct toegang tot de extra content.
Maar dat niet alleen: u kunt InCT delen met collega’s vakgenoten en wie u maar wilt via Facebook, Twitter, sms, email etc.
Heeft u geen InCT: abonneer u dan nu!