GAU gaat rapporteren over e-bookafzet

GAU gaat rapporteren over e-bookafzet


GAU-leden kunnen daar de volgende onderdelen bekijken:
e-bookafzet en -omzet, met een overzicht van de afzet en omzet van de afgelopen twaalf maanden en hoe de stijging was van de afgelopen maand ten opzichte van die maand een jaar eerder. In januari is € 670.000,- omgezet met e-books.

Genreverdeling in afzet en omzet. Opvallend is dat van de omzet in fictietitels in januari al 4 procent via e-books is gerealiseerd. De verkoop van digitale kinderboeken en non-fictieboeken blijft achter; zij maken respectievelijk 0,5 en 0,6 procent van de omzet in dat genre uit.

Gemiddelde prijs van het e-book en het papieren boek. In januari bedroeg de gemiddelde prijs van het e-book € 9,54. De gemiddelde prijs van het papieren boek lag op € 12,60.

Top-10 e-bookuitgevers. Het overzicht toont de tien uitgevers die de meeste omzet realiseren in e-boeken. De lijst wordt aangevoerd door AW Bruna. Opvallend is dat de top-10 vooral bestaat uit uitgevers die deel uitmaken van de drie concerns, aangevuld door drie zelfstandige uitgevers.

Top-10 hitlijsten, dit geeft een overzicht van de top-10 in e-books en de top-10 in papieren boeken. Opmerkelijk is dat slechts één titel, namelijk Keukenmeidenroman van FMB uitgevers voorkomt in beide top-10’s. Van de papieren nr. 1 zijn 17.687 exemplaren verkocht, van de digitale nr. 1 zijn 2771 downloads verkocht.

Helaas hebben alleen GAU-leden toegang tot de rapportages