Derk Sauer: afsluiter in stijl

Derk Sauer: afsluiter in stijl


Sindsdien is Sauer voornamelijk in het nieuws als investeerder in NRC Handelsblad en nrc.next, een investeerder die niet alleen financieel inzicht heeft, maar ook een visie op nieuws en uitgeven meebrengt. Al bemoeit hij zich naar eigen zeggen niet met de koers van NRC.

Toen hij samen met investeringsfonds Egeria de NRC-aandelen van PCM overnam, noemde hij investeren in media ‘op dit moment het domste wat je kan doen’. Dat hij het toch deed heeft met zijn ondernemerszin en liefde voor de media te maken, maar ook met zijn passie voor yoga: ‘Ik ben niet angstig en laat me leiden door de yogagedachte: het belangrijkste is om nú te leven.’ Die liefde voor ondernemen en yoga maakt ook dat hij samen met zijn vrouw Ellen Verbeek in Domburg een yoga-instituut wil opzetten.

In een gezamenlijk interview met nu.nl zei Verbeek dat ze verwachtte dat er over vijf jaar geen tijdschriften (zoals we die nu kennen) meer zullen zijn, maar dat iedereen allen nog maar losse artikelen online mobiel leest. Sauer sprak haar niet tegen. Kortom genoeg ondernemerselan en eigenzinnige ideeën over uitgeven om een waardige afsluiter van inct.spiratie te zijn.

MEER INFO OVER ALLE SPREKERS                 AANMELDEN

ps: Alle bezoekers krijgen een exemplaar van het boek Moscow Times waarin de Russische avonturen van Suaer en Verbeek staan opgetekend