Scenario's voor de toekomst

Scenario's voor de toekomst


Vitale toekomst
‘Ik zie een vitale toekomst voor de boekhandel. De markt heeft nog steeds veel behoefte aan een authentieke wegwijzer die vanuit zijn of haar passie, met het woord en verhaal als vertrekpunt, de klant helpt bij de keuze voor het juiste boek. Die zorgt dat de klant een goed gevoel krijgt bij hem of haar als ondernemer, de winkel en de producten en diensten. Een boekwinkel is niet langer alleen een plaats waar vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht, het is ook een plaats voor ontmoeting, inspiratie, een goed gevoel en dialoog.’

Van Everdingen denkt dat er andere verdienmodellen nodig zijn voor de boekhandel. Het boek zal daar nog wel deel van uitmaken, maar zal niet meer het enige zijn. Er zijn ook andere geldstromen nodig: horeca, cultuur, evenementen. Allemaal geldstromen die voortkomen vanuit de content.

Consumenten willen nog steeds geïnspireerd worden en geholpen worden bij toegang krijgen tot wat ze zoeken. Om de boekhandel te helpen om de stap naar de toekomst is de Boekverkopersbond onder leiding van Van Everdingen het project ‘De boekondernemer van de toekomst’ gestart. Daarbij kunnen boekhandelaars nieuwe scenario’s specifiek in hun eigen bedrijf uitproberen en implementeren. ‘Dat biedt enorme kansen voor de boekverkoper die midden in de samenleving staat, alles en iedereen om zich heen verbindt. Online aanbevelingen kunnen nooit het persoonlijke karakter van de boekhandel vervangen. Zonder boekhandel ontstaat er een culturele kaalslag.’ Daarbij is het wel van belang dat de boekhandel online en offline goed weet te combineren volgens Van Everdingen.

Op inct.spiratie zal Van Everdingen vertellen over de mogelijkheden voor de boekhandel en de welke rol uitgevers daarbij spelen.

ALLE INFORMATIE OVER DE SPREKERS          DIRECT AANMELDEN