Ook bij WPG gonzen de geruchten

Ook bij WPG gonzen de geruchten

Uitgever Wouter van de Meulen. uitgever van onder meer Opzij, spreekt in de Volkskrant zijn verbazing uit over het feit dat een tweet van één persoon direct als waarheid wordt gezien. HIj zegt niets te weten van een mogelijk einde van Opzij en zegt te hopen dat hij over een jaar nog steeds uitgever van Opzij zal zijn. Het concern zelf heeft inmiddels ook laten weten dat de geruchten niet waar zijn.
De Volkskrant meldt vanochtend dat ingewijden zeggen dat KPMG een overlevingsplan heeft gemaakt voor een aantal titels: dat plan zou onder meer inhouden dat de frequentie wordt aangepast en de activiteiten op internet worden uitgebreid. Het is niet te hopen dat het concern voor dit advies teveel heeft betaald, want dit soort oplossingen kan men vast zelf intern ook verzinnen en anders zijn er voldoende collega uitgevers die dergelijke goede raad paraat hebben.
Feit blijft dat het rommelt in tijdschriftenland en dat we een hete herfst tegemoet lijken te gaan.

Het Persbeicht:
WPG kondigt strategische heroriëntatie aan
WPG Uitgevers, een van de leidende uitgeefconcerns in Nederland en Vlaanderen, ziet zich wegens de voortdurende recessie en gewijzigde marktomstandigheden genoodzaakt haar strategische focus aan te scherpen.
Daarbij worden momenteel verschillende scenario’s tegen het licht gehouden. Verwacht wordt dat de oefening eind november zal zijn afgerond.
De uitgeverij zal geen verdere commentaar leveren tot die datum. Berichten over al dan niet stopzetten van bepaalde activiteiten zijn dan ook op zijn minst voorbarig.


INSPIRATIE OPDOEN IN DEZE ZWARE TIJDEN?
kom naar inct.spiratie 2013: 10 topsprekers over uitgeven en ondernemen
www.inctspiratie.nl