Online veilinghuis Catawiki lanceert magazine

Online veilinghuis Catawiki lanceert magazine


Catawiki is precies vijf jaar geleden begonnen als plek waar verzamelaars via een gezamenlijk gemaakte online catalogus hun verzameling kunnen bijhouden. Inmiddels zijn er wereldwijd bijna 120.000 verzamelaars die dit fanatiek doen. Sinds 2011 organiseert Catawiki ook wekelijkse veilingen met duurdere verzamelobjecten. Tienduizenden verzamelaars en mensen die alleen op zoek zijn naar iets bijzonders, bieden mee. Er zijn iedere week 20 verschillende veilingen waaronder een stripboekenveiling, kunstveiling, postzegelveiling, wijnveiling en oldtimerveiling.

Catawiki wil hét label zijn voor verzamelaars. Met het magazine wil Catawiki nog meer mensen laten zien hoe veelzijdig en boeiend verzamelen is. "Verzamelaars komen graag op onze website maar ze houden ook bij uitstek van tastbare dingen. We hebben er dan ook bewust voor gekozen om ons magazine als papieren tijdschrift te verspreiden", zegt René Schoenmakers, medeoprichter van Catawiki.

Het magazine zal in de winkel Euro 4,95 gaan kosten maar als introductiestunt is het mogelijk om een gratis abonnement voor het eerste jaar te nemen waarbij alleen een bijdrage in de verzendkosten wordt gevraagd. Dit kan, zolang de voorraad strekt, via www.catawiki.nl/magazine worden afgesloten. Het tijdschrift zal ook via verzamelbeurzen worden verspreid. Catawiki Magazine is tot stand gekomen door een samenwerking met uitgeverij Stip Media uit Alkmaar. Het is de bedoeling dat het blad ook in een Engelse versie zal gaan verschijnen.
 

INSPIRATIE OPDOEN IN DEZE ZWARE TIJDEN?
kom naar inct.spiratie 2013: 10 topsprekers over uitgeven en ondernemen
www.inctspiratie.nl