NOM Print Monitor: nieuwe gegevens over het lezen van dagbladen en tijdschriften

NOM Print Monitor: nieuwe gegevens over het lezen van dagbladen en tijdschriften


Een vergelijking met de ontwikkelingen van de HOI oplagegegevens van dezelfde groep bladen laat dezelfde trend zien, hoewel de oplage in dezelfde periode wat sterker is gedaald dan het bereik.

Het bereik per gemiddeld nummer van alle titels die in de NOM Print Monitor zijn gemeten vindt u onderaan dit persbericht.
Steeds meer mensen lezen dagbladen en tijdschriften op digitale platformen

Vanaf januari 2011 heeft NOM in de NOM Print Monitor een aantal vragen opgenomen over het lezen van dagbladen en tijdschriften op digitale platformen; het doel hiervan is om de penetratie van het lezen op die platformen in de tijd te volgen. We vragen naar het lezen van dagbladen en tijdschriften (op mediumtype niveau) op de computer, mobiele telefoon/PDA/smartphone, tablet en e-reader.
Het lezen van dagbladen en tijdschriften op digitale platformen groeit in een snel tempo. Vooral bij dagbladen zien we in vergelijking met een half jaar geleden een aanzienlijke groei (smartphone:13% naar 16,8% en tablet 10,1% naar 15,4%.) Bij tijdschriften groeit het lezen op smartphone van 2,3% 3,6%. Op tablet groeit het lezen van 3,6% naar 5,7%.

Lees hier het hele persbericht incl. cijfers