Roxen Finalist voor de 2012 Red Herring Top 100 Europe Awards

Roxen Finalist voor de 2012 Red Herring Top 100 Europe Awards


De genomineerden worden beoordeeld op zowel kwantitatieve als kwalitatieve criteria, zoals financiële prestaties, technologische innovatie, kwaliteit van het management, de uitvoering van de strategie, en de integratie in hun respectievelijke industrieën. Daarnaast vindt beoordeling plaats van de actuele staat van dienst en status van een bedrijf, waardoor de lijst een waardevol instrument is voor het ontdekken van en bepleiten van grote zakelijke kansen in de industrie.

"Genomineerd worden voor de prestigieuze Red Herring Top 100 Europe Award is opnieuw een erkenning van het innovatieve technologie- en businessmodel van Roxen. Onze moderne ''lean and mean'' volledig webgebaseerde publishing oplossingen maken het mogelijk dat kleine en middelgrote organisaties ook makkelijk toegang hebben tot krachtige tools voor uniform en efficient beheer van content naar meerdere kanalen - van traditionele print en web naar tablets en smartphones", aldus Per Östlund, CEO van Roxen.

In 1993 ontwikkelden technici van Roxen, Zweden's eerste webpagina en een jaar later een van de eerste webservers ter wereld. Tegenwoordig ontwikkeld en levert Roxen moderne en volledig webgebaseerde, platform onafhankelijke, redactionele systemen voor nieuws en andere content naar meerdere kanalen. Met Roxen Editorial Portal kunnen media organisaties hun redactionele workflow verbeteren en automatiseren. Het beheer van inkomende content en het publiceren naar meerdere channels, print, web, tablets et cetera, is volledig geautomatiseerd zodat journalisten/redacteuren zich volledig kunnen focusen op de content. Roxen Editorial Portal is gbeaseerd op Roxen CMS, een krachtig en veelzijdig content management systeem, flexibel, eenvoudig en krachtig.

Roxen is een startup met een trotse geschiedenis. "We waren onze tijd ver vooruit en in de afgelopen jaren zijn we erin geslaagd om onszelf opnieuw uit te vinden. Gebaseerd op onze ervaring, technologie, marktinzicht en producten, hebben we oplossingen ontwikkeld welke voor succes zorgen bij onze klanten, vandaag en morgen. Een ontwikkeling welke nu ook erkend wordt door het team van Red Herring. Enorm dankbaar ben ik om te mogen samenwerken en te leren van de Roxen teams in Linkoping, Stockholm, Lelystad en Chicago. Uiteraard ook van de uitdagingen en aanmoedigingen, elke dag, van onze klanten en partners" aldus Per Ostlund.

Roxen en de andere finalisten van de 2012 editie van Red Herring 100 Europe Award komen samen tijdens de Red Herring Europe Forum in Amsterdam, op 23 tot 25 april aanstaande. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de speciale prijsuitreiking op 25 april.