Vandaag lancering Schrijversacademie

Vandaag lancering Schrijversacademie


De Schrijversacademie is daarmee flexibel en biedt toch een krachtige persoonlijke begeleiding via online coaching. De Schrijversacademie maakt gebruik van leslocaties in Nederland én Vlaanderen. De opleiding heeft een totaalpakket met literaire schrijfopleidingen in verschillende genres ,van basisniveau tot professioneel schrijven. In totaal zijn er acht opleidingen, waaronder het schrijven van romans en korte verhalen, spannende verhalen, familieverhalen, biografieën en kinderboeken.

Alle opleidingen beginnen met vier modules creatief schrijven. Wat de studenten leren, brengen zij direct in de praktijk met verschillende schrijfoefeningen. De modules creatief schrijven worden gevolgd door een aantal verdiepingsmodules per genre. Daarnaast worden studenten via de Schrijversacademie geïntroduceerd in de boekenwereld en bezoeken zij verschillende literaire activiteiten samen met de Academie. In 12 tot 18 maanden kunnen studenten de opleiding afronden; het tempo bepalen zij zelf.

De Schrijversacademie is een initiatief van twee ervaren mensen uit het vak: Kees Spijker en Jeroen Kans. Kees Spijker (1953) is oud-directeur van de Schrijversvakschool en ruim vijfentwintig jaar werkzaam in managementfuncties bij Hbo-opleidingen waar creativiteit en schrijven een centrale rol spelen. Jeroen Kans (1961) is al meer dan twintig jaar werkzaam in het boekenvak. Hij is hoofdredacteur van het BOEK Magazine, het tijdschrift over boeken en auteurs. Daarnaast is hij secretaris van de AKO Literatuurprijs en verantwoordelijk voor de organisatie en de jaarlijkse prijsuitreiking. Zij worden bijgestaan door een Raad van Advies waarin de volgende auteurs en uitgevers zitting hebben: René Appel, Lolies van Grunsven, Chris Herschdorfer, Hanca Leppink, Thomas Verbogt en Maartje Wortel.