Vlaamse uitgevers openen Knooppunt Kiosk voor digitaal lesmateriaal

Vlaamse uitgevers openen Knooppunt Kiosk voor digitaal lesmateriaal


Knooppunt Kiosk, specifiek ontwikkeld voor tabletgebruik, maakt het begrip ‘digitale boekentas’ werkelijkheid: alle geactiveerde e-boeken van de educatieve uitgevers staan samen in één ‘boekenkast’, verrijkt met multimediabestanden, vragen én antwoorden. Leerlingen en leerkrachten kunnen hun eigen aantekeningen toevoegen, raadplegen en opslaan.
Met de lancering van Knooppunt Kiosk zetten de Vlaamse educatieve uitgevers in samenwerking met Boek.be de volgende stap in het realiseren van een nieuw onderwijstijdperk, zonder de vorm en het kanaal belangrijker te laten worden dan de inhoud van de lessen en het leereffect.

Knooppunt vzw is er zich van bewust dat deze Knooppunt app slechts een stap is in een lang digitaliseringstraject. De eerste internationale onderzoeken wijzen er steeds meer op dat een combinatie van papier en digitaal de beste resultaten oplevert.
In continue dialoog met het hele onderwijsveld zullen de uitgevers dan ook blijven investeren in verdere studie en onderzoek, om te komen tot de realisatie van een platform en lesmateriaal dat het meest pedagogische meerwaarde garandeert.

Knooppunt
Om hun lesmateriaal ook digitaal aan te bieden, werken de Vlaamse educatieve uitgevers samen in vzw Knooppunt, het portaal voor digitaal leren. Dit samenwerkingsverband, tot voor kort uniek in Europa, laat de uitgevers toe om te focussen op de kwaliteit van hun leerinhoud, zonder het gebruikersgemak en de digitale (r)evolutie uit het oog te verliezen.

Bij de start van het nieuwe schooljaar (2013-2014) heeft Knooppunt een aanbod van meer dan 3.950 verschillende producten. We tellen meer dan 214.000 actieve accounts en meer dan 496.000 actieve producten.

Uitgevers zijn zich ervan bewust dat de introductie van de tablet de totale kostprijs van het onderwijstraject verhoogt en proberen dan ook via technologische samenwerkingsverbanden zoals Knooppunt vzw actief bij te dragen aan de kostenbeheersing voor scholen.