Kobo lanceert twee nieuwe onderdelen voor digitaal lezen

Kobo lanceert twee nieuwe onderdelen voor digitaal lezen


Kobo behoudt de ervaring die tijdschriftuitgevers hebben gecreëerd met een visueel rijke inhoud die lezen op een tablet of smartphone makkelijk maakt met Kobo's Guided Reading. Guided Reading vervangt de sleepbewegingen en het zoomen op een pagina door een eenvoudige enkele tik-interface waarmee simpelweg van de ene naar de ander kolom bewogen kan worden. Door het elimineren van werkbalken en daardoor afleidingen te verwijderen, kunnen lezers zich richten op de inhoud. Hiermee creëert Kobo een heldere en schone interface. De nieuwe ervaring die ontwikkeld is met dezelfde digitale hulpmiddelen voor publicaties die Kobo aanbiedt aan uitgevers, wordt de leeservaring van tijdschriften aanzienlijk verbeterd waardoor lezers van tijdschriften kunnen genieten om wat ze zijn - de perfecte mix van ideeën, entertainment en ontwerp.

In een artikel meldde Scholastic dat van de kinderen die een eBook hebben gelezen, één van de vijf meer boeken wil lezen voor hun plezier. Daarnaast zei bijna de helft van de kinderen in de leeftijd zes tot zeventien jaar dat ze meer boeken zouden lezen voor hun plezier als ze een betere toegang hadden tot eBooks. Met Kobo's nieuwe winkel voor kinderen en kleurrijke, interactieve eBooks wil Kobo het makkelijker maken om het volgende geweldige boek voor kinderen en jonge volwassenen te vinden, met de meest recente, best verkopende serie Read Along-boeken en kleurrijke prentenboeken.

Deze herfst zal Kobo ouders de mogelijkheid geven accounts op te zetten voor hun kinderen zodat zij de geweldige titels in de Kobo-eBookstore veilig kunnen verkennen. Met bijna 100.000 titels in de bibliotheek wil Kobo ouders de mogelijkheid geven om een uitgavelimiet in te stellen voor hun kinderen, eBooks vooraf te selecteren en de zoekinstellingen aan te passen zodat hun kinderen veilig kunnen lezen. Ouders kunnen ook leesdoelen instellen voor kinderen en hun voortgang bijhouden met interessante leesstatistieken - alle functies zijn ontworpen om eReading een educatieve, leuke en vriendelijke ervaring te maken. De winkel voor kinderen zal september dit jaar beschikbaar zijn in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië en zal daarna internationaal beschikbaar gemaakt worden.