BCB annuleert jaarlijkse Lees & Luisterbeurs

BCB annuleert jaarlijkse Lees & Luisterbeurs

Veel van de activiteiten die BCB ontplooit zijn gericht op de promotie van productgroepen én op het benaderen van een specifieke doelgroep. De Jong-van Gurp: “BCB blijft zowel collectieve als doelgroepgerichte campagnes organiseren en ondersteunen. Nu de Lees & Luisterbeurs wegvalt, gaan we verder met al bestaande campagnes en onderzoeken we daarnaast nieuwe vormen en initiatieven. We spreken bijvoorbeeld over een vervolg op de Christelijke Film 10-daagse en denken daarnaast over een promotiecampagne rondom kinderbijbels.”

Nieuw e-commerce platform
Een belangrijk speerpunt voor BCB in de komende maanden is de ontwikkeling en oplevering van een nieuw e-commerce platform voor de branche. Onderdeel van dit platform is de realisatie van een nationale databank van alle producten die in de boekhandels worden verkocht. De Jong-van Gurp: “Met dit platform zetten we een grote stap vooruit. Boekhandels en uitgeverijen kunnen aan deze portal deelnemen om daarmee hun website met webshop professioneel op te zetten of verder uit te bouwen. Volgens planning is dit eind 2013 gereed.”

Historie Lees & Luisterbeurs
In 1976 vond de eerste Lees & Luisterbeurs plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. De jaren daarna heeft de beurs meerdere verhuizingen meegemaakt: van de Jaarbeurs naar de Veemarkthallen, vervolgens de Reehorst in Ede, zestien edities in de Veluwehal in Barneveld, daarna de IJsselhallen in Zwolle om uiteindelijk weer terug te keren naar de Reehorst. Op het hoogtepunt kende de beurs 8000 bezoekers. De Jong-van Gurp: “De Lees & Luisterbeurs heeft zich door de jaren heen ontwikkeld van een tafeltjesbeurs tot een evenement met grote standbouw in de tijd dat het met de markt en de economie goed ging. De laatste edities van de beurs werd de recessie zichtbaar. De stands werden eenvoudiger, maar daar tegenover stond dat er meer aandacht werd besteed aan de inrichting van een interessant programma, parallel aan de beursvloer. Zo waren er workshops, lezingen, concerten en een apart kinderprogramma.”