Jongbloed krijgt predikaat Koninklijk

Jongbloed krijgt predikaat Koninklijk


Jongbloed bestaat uit twee divisies:
Het Grafisch bedrijf waar de medewerkers dag en nacht in touw zijn om kwalitatief hoogwaardige producten te maken. Wereldwijd is Jongbloed marktleider in het verwerken van uiterst dunne papiersoorten (variërend van 22 tot 60 gram/m2). De productenreeks bestaat onder andere uit Bijbels, Liedboeken en Nieuwe Testamenten, als ook innovatieve producten zoals de dwarsligger, technische handboeken, catalogi en wetenschappelijke naslagwerken.

De Uitgeversgroep vormt de andere divisie waarmee Jongbloed zich op de Nederlandstalige christelijke markt richt. Door middel van diverse imprints, producten en diensten is Jongbloed in staat om christelijk Nederland in de volle breedte te bedienen. Vrijwel alle vertalingen: de Statenvertaling (1637) tot de Herziene Statenvertaling (2010), de katholieke Willibrordvertaling (1975/1995) de NBV-bijbel (2004) en de op handen zijnde Bijbel in Gewone Taal in 2014 worden in samenwerking met Jongbloed gedrukt, uitgegeven en verkocht. 

Innovatie behoort tot het hart van Jongbloed: met de Dwarsligger® in 2011 verkreeg Jongbloed internationaal bekendheid. Ook de digitale opmars gaat Jongbloed niet voorbij: de Bijbel is ook via de bijbelapp Pomegranate verkrijgbaar. Op het vlak van onderwijs lanceert Jongbloed dit najaar de serious game 12count. Op voorhand kan deze rekengame (op basis van de nieuwe exameneisen) op veel belangstelling vanuit het MBO rekenen. 

De feestelijke overhandiging van de oorkonde aan directeur H.C. van Woerden vond plaats in bijzijn van de familie Jongbloed en het voltallige personeel.