KBb (Koninklijke Boekverkopersbond) wordt kennispartner van inct

KBb (Koninklijke Boekverkopersbond) wordt kennispartner van inct

Het programma Boekondernemer van de Toekomst, is een snel en praktijkgericht vernieuwingstraject van Boek & Bedrijf, waarbij ondernemers van en met elkaar gaan leren.  Met dit praktijkgerichte programma worden ondernemers begeleid in de realisatie van een haalbaar en vitaal toekomstscenario voor hun winkel.
Het programma (dat bestaat uit 7 lesdagen in een periode van 3 maanden) is opgezet in nauw overleg met een team van boekverkopers en een aantal retailexperts. Deelname aan dit programma levert voor de boekverkopers op:
  • Verbeterd resultaat van de winkel (omzet / traffic / klantdata)
  • Persoonlijk actieplan voor de ondernemer met concrete verbeterpunten
  • Directe implementatie in de winkel en online
Boekverkopers kunnen door deelname aan programma hun omzet verhogen
De nadruk ligt binnen dit programma op het verhogen van de omzet. Op verzoek van een aantal boekverkopers, die hebben aangegeven dat de behoefte aan dit programma erg groot is, start Boek & Bedrijf deze zomer al met de eerste groep deelnemers.
Deze eerste groep geniet niet alleen het voordeel om als eerste te kunnen profiteren van dit programma, maar krijgt ook de gelegenheid om het programma nog verder op maat in te vullen voor volgende groepen deelnemers. Deze eerste groep kan tegen een zeer aantrekkelijk tarief deelnemen.

Boekverkopers kunnen snel starten 
De vitaliteitsscan is een vragenlijst op basis waarvan Boek & Bedrijf de eerste groep ondernemers gaat selecteren die deze zomer al aan het programma gaat deelnemen. Deze scan, plus meer informatie over het programma, staat op de site Boekondernemer van de Toekomst.

Invullen van de vitaliteitsscan
Boekverkopers die de vitaliteitsscan invullen horen uiterlijk op 10 juli of ze direct (of op een later moment dit jaar) kunnen deelnemen aan dit ambitieuze en voor hen profijtelijke programma. 

Projectleider Susanne van Boxtel verwacht dat de aanmeldingen binnen zullen stromen:
“Het programma is gisteravond als eerste onder de aandacht gebracht bij de boekverkopers die aanwezig waren op de ALV, de volgende dag hadden we de eerste twaalf aanmeldingen al binnen. Boekverkopers geven aan dat ze blij zijn met dit initiatief en dat ze graag samen aan de slag gaan om van en met andere boekverkopers te leren”.