Grote Zweedse uitgever gaat in zee met Roxen

Grote Zweedse uitgever gaat in zee met Roxen


‘Onze doelstelling was: het vinden van een modern systeem welke ons tijd bespaart en ons kan laten focussen op de locale redactionele inhoud voor onze kranten. Roxen Editorial Portal is een efficiënt, makkelijk te gebruiken redactioneel system. Onze, meer dan 50, journalisten zullen het snel leren en met plezier gaan gebruiken. Met een groot aantal parallelle producties hebben we een goed overzicht nodig. Tevens gaan we de efficiëntie verbeteren van ons redactionele proces door het automatiseren van terugkerende taken en hergebruik van dezelfde content.’ Dit zegt Roland Tipner, CEO en eigenaar van de DirektPress Group.
Een modern redactioneel system is de sleutel tot onze voortdurende groei en we zijn van plan om onze eigen kranten aan te vullen met lokale franchisers. Snelheid en lokaal aanwezig zijn is essentieel om een krant op te zetten. Wij moeten in staat zijn om snel een redactie in te richten waarbij we kunnen focussen op locale content. Automatiseren van veel terugkerende taken betekent besparen net als het efficiënt integreren met andere systemen, aldus Roland Tipner.

Roxen Editorial Portal zal als een ‘lokale cloud oplossing’ worden uitgevoerd bij Direktpress. Dit is een setup waarbij Roxen host, beheerd, controleerd en de upgrades van de software uitvoerd. De voordelen van Direktpress zijn volledige flexibiliteit in termen van het aantal gebruikers, toegang tot de laatste versies en geen noodzaak om hardware te beheren.