Nieuw platform voor digitale studieboeken

Nieuw platform voor digitale studieboeken


Mathijs Suidman, Commercieel Manager Digitale media bij CB: ‘Het Bookshelf platform kent uitgebreide mogelijkheden. Het biedt ruimte aan interactieve en multimediale studieboeken met bijvoorbeeld video, instructies en testen. Studenten en docenten kunnen notities maken en delen met elkaar. Bovendien kunnen we ervoor zorgen dat zij direct toegang krijgen tot e-books via de elektronische leeromgeving van de school.’

Bookshelf is gemakkelijk te downloaden via www.bookshelf.nl. Gebruikers krijgen toegang tot studieboeken via alle mogelijke devices zoals tablets, smartphones, laptops en computers. Altijd en overal.

Eén standaard in de markt
Eric Razenberg, bestuurslid van de Groep Educatieve Uitgeverijen: ‘De uitgeverijen voor het hoger onderwijs constateerden dat het belangrijk is dat we één standaard in de markt zetten voor digitale studieboeken. Daarom hebben we besloten gezamenlijk een ‘digitaal lezen platform’ beschikbaar te maken. Daarbij is na een uitvoerige selectieprocedure de keuze gevallen op de combinatie Bookshelf/CB.’

Eenvoud voor uitgeverijen en webwinkels
Uitgeverijen kunnen via CB hun educatieve e-books voor Bookshelf beschikbaar stellen. Webwinkels kunnen via een webservice bij CB, Bookshelf e-books verkopen. Na aanschaf krijgt de student direct toegang tot de door hem gekochte of gehuurde studieboeken vanaf zijn persoonlijke e-boekenplank in de Bookshelf app.

Eerste vier Hogescholen
Bookshelf is operationeel vanaf het komend  studiejaar (2013/2014). Op dit moment kan iedereen zich al kosteloos registreren en de app downloaden via www.bookshelf.nl. In aanloop naar het nieuwe studiejaar zullen steeds meer studieboeken in Bookshelf beschikbaar komen.

Inmiddels hebben vier hogescholen al aangegeven het digitaal platform te willen gebruiken. Zij worden nauw betrokken bij de introductie  ervan in Nederland en kunnen Bookshelf gemakkelijk integreren in hun elektronische leeromgeving (ELO), waardoor zij studenten en docenten nog meer functies van Bookshelf kunnen aanbieden.

Over CB en Bookshelf®
Bookshelf wordt in Nederland geïntroduceerd door CB  in samenwerking met Ingram VitalSource. Ingrams platform Bookshelf is internationaal het meest gebruikte platform voor de levering aan en gebruik van digitale studieboeken door studenten, docenten en scholen. CB is in Nederland verantwoordelijk voor de distributie en het beheer van het Bookshelf-platform: Bookshelf.nl. CB heeft jarenlange ervaring in de opslag en distributie van digitale content voor veel bedrijven en organisaties.