Woodwing investeert in e-learning startup

Woodwing investeert in e-learning startup


Het door SOWISO ontwikkelde cloud-gebaseerde e-learning platform is bij uitstek geschikt voor e-learning lessen en 'massive open online courses' (MOOC) - cloud-gebaseerde lessen die zijn gericht op interactieve deelname op grote schaal. Alle lessen bestaan uit theorie, oefeningen en toetsen. Onder de vele mogelijkheden om het leerproces te ondersteunen behoren onder andere uitgebreide voortgangsrapportage voor zowel de leraar als de student.

Het systeem is adaptief en helpt studenten met verschillende niveaus en didactische voorkeuren door hen een optimaal leertraject aan te bieden. De software is innovatief omdat ze in staat is om open antwoorden, zoals berekeningen en wiskundige expressies te interpreteren en analyseren. Vervolgens wordt er feedback op de antwoorden gegeven, daarbij ziet de software -net zoals een docent- niet alleen dat er een fout wordt gemaakt, maar ook wat die fout is. Dit in tegenstelling tot de meeste andere e-learning oplossingen die zich beperken tot multiple-choice vragen en een eenvoudige goed/fout feedback.

Het platform biedt een auteursomgeving waarmee schrijvers en onderwijzers interactief e-learning materiaal kunnen schrijven, managen en publiceren. Ze kunnen deze interactieve oefeningen maken zonder dat daarbij enige programmeerkennis nodig is. Omdat er gebruik wordt gemaakt van HTML5 werkt het systeem op PC's, tablets en smartphones - gebruikers hoeven geen software te installeren.

Het systeem wordt in de praktijk ingezet door onder meer de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Hogeschool van Amsterdam (HvA), het Academisch Medisch Centrum (AMC), en de Belgische uitgeverij De Boeck.

"Dit strategische partnerschap helpt SOWISO om sneller te groeien, zowel binnen de grenzen als daar buiten", zei Marc Habbema, een van de oprichters van SOWISO. "Wij kunnen niet wachten om studenten en onderwijzers wereldwijd de voordelen van onze geavanceerde e-learning technologie voor de exacte vakken te laten ervaren. Wij kijken uit naar de toekomst samen met WoodWing".

"Om in de wereldeconomie voorop te blijven lopen zullen landen hun onderwijs moeten herzien, zodat volgende generaties klaar worden gestoomd voor een globaliserende en digitale wereld", zei Erik Schut, bestuurslid van WoodWing Holding. "Wij zijn zeer onder de indruk van SOWISO's e-learning technologie en het platform, waardoor beter en persoonlijker onderwijs mogelijk wordt gemaakt. Wij zijn verheugd dat we SOWISO kunnen helpen de globale onderwijsmarkt te veranderen".