Bekendmaking 9 kanshebbers voor Beste Bibliotheek van Nederland

Bekendmaking 9 kanshebbers voor Beste Bibliotheek van Nederland


Criteria
Met deze jaarlijkse kwaliteitstoets wordt de bibliotheek beoordeeld op: gebouw en inrichting, aanbod en collectie (papier en digitaal), dienstverlening en klantgerichtheid. Vier deskundige ‘mystery guests’ bezoeken de genomineerde bibliotheken en toetsen deze op alle criteria wat resulteert in een gefundeerde rapportage, waarna een onafhankelijke jury het definitieve oordeel velt.

Bibliotheekblad Special
Tijdens de uitreiking verschijnt ook een speciaal themanummer van Bibliotheekblad, met onder andere uitvoerige rapporten en (beeld)reportages van alle deelnemende bibliotheken. Bibliotheekblad wil met de NBD Biblion Award het grote maatschappelijke belang én het vernieuwende karakter van de openbare bibliotheken in Nederland onder de aandacht van een ruimer publiek brengen.

Persoonlijkheidsprijs
Dit jaar wordt opnieuw een prijs toegekend aan de meest inspirerende bibliothecaris. Drie kanjers uit het vak maken kans op de persoonlijkheidsprijs 2013. Op www.bibliotheekblad.nl zullen regelmatig updates geplaatst worden over de kandidaten.

In het juni-nummer van inct.magazine een artikel over de ontwikkelingen binnen de bibliotheken